קטרקט - AN OVERVIEW

קטרקט - An Overview

קטרקט - An Overview

Blog Article

קטרקט תת-קפסולרי אחורי – זהו קטרקט שמגיע כתוצאה מנדידה של תאים למעטפת האחורית של העין. קטרקט זה נדיר יותר, אולם הוא מטריד במיוחד ומפריע מאד לראייה. התלונה השכיחה ביותר בקרב הסובלים מקטרקט זה הוא סנוור, במיוחד בשעות היום.

הטיפול בקטרקט הוא באמצעות ניתוח פשוט יחסית, בהרדמה מקומית או כללית, שבו מוחלפת העדשה בתותב עדשה המותאם לעין החולה, העדשה המושתלת קבועה ואיננה גמישה אופטית. העדשה מושתלת בלשכה האחורית של העין.

עדשות תוך-עיניות הן תוצר איכותי של הטכנולוגיה המתקדמת ביותר והיא מהווה את הפתרון הטוב ביותר למבקשים

פגיעה ופתיחת המעטפת האחורית של העדשה – המעטפת האחורית לא מוסרת במהלך הניתוח (אלא המעטפת הקדמית וגוף העדשה).

עדשות מולטיפוקליות הבשורה המהפכנית בניתוחי קטרקט בשנים האחרונות, היא השתלת עדשות מולטיפוקליות, אשר מספקות יכולת ראייה ברורה הן לרחוק והן לקרוב, בכל עין ולהפחית את התלות במשקפי קריאה לאחר הניתוח.

תקופה לאחר הניתוח יכול להופיע קטרקט משני. זוהי עכירות של העדשה המלאכותית והיא מטופלת גם כן בהליך פשוט אשר אורך דקות ספורות בלבד.

לכל אלה, ואחרים יש אפשרות לבצע את ההליך באופן פרטי או דרך הביטוח המשלים בקופה (כלומר ביטוח השב"ן – כגון כללית מושלם/פלטינום, מכבי שלי/זהב, לאומית כסף/זהב, ומאוחדת שיא כו'), או הביטוח הרפואי הפרטי. מהלך זה מלווה בעלויות מסוימות מצד המטופל. 

לאחר הניתוח יכולים להופיע מספר סיבוכים משניים. הטיפול משתנה בהתאם לסיבוך כאשר לרוב הטיפול יתבצע במרפאה באופן פשוט ומהיר, אך לעתים תידרש תגובת חירום מהירה.

ברוב המקרים, קטרקט מופיע בשתי העיניים ועל כן יש צורך לבצע ניתוח קטרקט בשתיהן. כל עין תנותח בנפרד, ולרוב תנותח קודם העין שבה הקטרקט מפריע יותר.

יתר מהלך הניתוח מתנהל כמו בשיטה הקודמת (פאקו). (עיין כאן לקריאה נוספת על ניתוחי קטרקט בלייזר)

מאחר והקטרקט עלול קטרקט להתפתח ולהזיק לראיה, דבר שעלול להוות סכנה בנהיגה, למשל, במיוחד בלילה. כמו כן, ניתוח להסרת קטרקט "בשל" עלול להיות יותר מורכב ועם סיכונים מוגברים.

העדשות המושתלות מספקות תיקון אופטי למספר במשקפיים ובמקרים מסוימים גם לצילינדר (אסטיגמטיזם) אם נדרש (לקריאה נוספת לגבי סוגי עדשות להשתלה בניתוח ניתן ללחוץ כאן).

לאחר הכנסת העדשה, הפתחים בשולי הקרנית יאטמו על ידי המנתח – לרוב באמצעות הזרקת נוזל באופן מקומי סביב הפתחים ויצירת בצקת אשר תעזור בתהליך סגירת הפתחים.

תופעה שיכולה להופיע ימים, חודשים או שנים לאחר הניתוח היא תופעת קטרקט משני.

Report this page